Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong (CNQ) is een meditatieve bewegingsvorm. Het brengt rust en balans in je systeem. De oefeningen zijn relatief makkelijk te leren en je merkt al snel verandering in je lichaam, je hoofd komt tot rust en je emoties worden stabieler.

CNQ is wat mij betreft de basis van alles wat ik doe. De beoefening geeft structuur in mijn dagelijks leven. De rust die het brengt, de verbinding met mezelf en de buitenwereld. CNQ is een alles omvattende structuur voor mij.

Meditatie, stil zitten en het zoeken naar mentale rust is voor veel mensen lastig. Doordat je met CNQ je aandacht op het langzaam bewegen hebt is het makkelijker om in de zachtheid, de vertraging en in de aandacht voor het moment te komen.

Energie volgt aandacht en je bent volledig met je aandacht bij de oefening. Daardoor kunnen blokkades zich oplossen en kun je meer balans ervaren in je lichaam, hoofd en emoties.

CNQ is een zeer effectieve qigong vorm. Alle franje is eraf gehaald, zodat alleen de meest effectieve oefeningen overbleven. Het is een samensmelting van diverse qigong vormen, tai chi en martial arts.

De lessen worden gegeven in mijn praktijkruimte aan huis in Didam. Dit is een rustige omgeving in t groen. We oefenen in kleine groepjes met uitsluitend vrouwen. Bij zonnig weer is er de mogelijkheid om buiten te oefenen.

Ook is het mogelijk om privé sessies te volgen bij mij zodat we 1 op 1 en gericht op jouw wensen kunnen oefenen.

In mijn lessen worden zitten en staan afgewisseld. Dit om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. We zullen beginnen met het ontspannen van het lichaam, gevolgd door oefeningen en we sluiten af met een eindontspanning zoals je die misschien in de yoga ook kent.

CNQ effecten op je lichaam, emotioneel en mentaal:

  • vergroot je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en concentratie.
  • brengt je energie in balans en versterkt je immuunsysteem.
  • Het leert je evenwichtiger met je emoties om te gaan,
  • geeft zelfinzicht
  • brengt harmonie in je relaties.
  • Je stressniveau verlaagt
  • Het helpt je blijer en gelijkmoediger te worden

Het helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen en en te voorkomen maar het brengt je ook verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Voor verdere informatie over lestijden zie tarieven (onder het kopje “Anja”)