Reiki

Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het betekent “kracht van de zon” of letterlijk vertaald “helende energie”.

Het is een liefdevolle manier om te helen zowel op lichamelijk als op mentaal niveau. Reiki werkt ontspannend en kan ook iets raken in jezelf waardoor je aangezet wordt om heel bewust naar jezelf te kijken. Reiki doet wat op dat moment voor jou het beste is. Het brengt je dichter bij jezelf, wie jij in werkelijkheid bent. Daardoor kom je beter in je kracht te staan.

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarna mag je gekleed op de massage tafel gaan liggen. Trek dus makkelijk zittende kleding aan. Ik leg mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam. Onder andere op het hoofd, de romp, de rug en de benen. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het effect is dat je heerlijk ontspant en dat de energie weer beter door je lichaam kan stromen. Daarnaast kan het zijn dat er dingen aangeraakt worden, los komen in je lichaam. Emoties, pijn, verdriet. Deze mogen er allemaal zijn. Je hoeft er niets mee. Als jij dat wilt kunnen we er rustig naar kijken. Want in principe wil alles in jou gezien worden. Pas dan kun je het een plek geven en uiteindelijk loslaten.
Voor mij was Reiki de weg naar zelfontplooiing. Ik geef mezelf dagelijks Reiki. Het brengt me tot rust (meestal val ik in slaap) en brengt me weer bij mezelf.
Ik ben ingewijd in Reiki 1 en 2 volgens het Usui Shiki Ryoho systeem (de originele Reiki methode).

AV-0883