Reiki

Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het betekent “kracht van de zon” of letterlijk vertaald “helende energie”. Het is een liefdevolle manier om te helen zowel op lichamelijk als op mentaal niveau. Reiki werkt ontspannend en kan ook iets raken in jezelf waardoor je aangezet wordt om heel bewust naar jezelf te kijken. Reiki doet wat op dat moment voor jou het beste is. Het brengt je dichter bij jezelf, wie jij in werkelijkheid bent. Daardoor kom je beter in je kracht te staan.

Het effect van Reiki is groot, terwijl de behandelmethode eenvoudig is.

We beginnen met een kennismakingsgesprek. Daarna kom je gekleed op de massage tafel liggen. Trek dus makkelijk zittende kleding aan. Ik geef je de tijd om tot rust te komen, zet een rustig muziekje op en begin met de behandeling. Ik leg mijn handen op verschillende plaatsen op je lichaam. Onder andere op het hoofd, de romp, de rug en de benen. Allemaal heel discreet. Je hoeft zelf niets te doen. Je ligt lekker op de massage tafel en ontvangt de Reiki energie. Een behandeling duurt ongeveer een uur. Het effect is dat je heerlijk ontspant en dat de energie weer beter door je lichaam kan stromen.

Voor mij was Reiki de weg naar zelfontplooiing. Ik geef mezelf dagelijks Reiki. Het brengt me tot rust (meestal val ik in slaap) en brengt me weer bij mezelf.

Ik ben ingewijd in Reiki 1 en 2 volgens het Usui Shiki Ryoho systeem (de originele Reiki methode).

AV-0883